Tekniken behöver politiseras

Idag har jag nöjet att medverka i Fria Tidningen med en debattartikel: Tekniken behöver politiseras.

Artikeln är en vänlig och välkomnande reaktion på att det nu startas ett nytt grönt parti i Sverige. Jag passar även på att notera att alla partier måste förhålla sig till den nya tekniken.

”Från morgontidningen till kvällskaffet förändrar ny teknik spelplanen. Morgontidningen kanske snart läses på en läsplatta där Apple har bestämmanderätt över innehållet. Kvällskaffet kanske köps med pengar som försäkringskassan betalat ut, med ersättningen uträknad av hemlig programmeringskod. Eller om du är pensionär kanske du köper kvällskaffet utan att fundera över att 80 procent av börsaffärerna – vilka indirekt bestämmer framtidens pensionsnivåer – görs av automatiska datorprogram.”